Dubrovačka Biskupija

Donacija ministranata iz Pridvorja Caritasu

U subotu 16. veljače prostorije Caritasa Dubrovačke biskupije posjetili su ministranti iz Pridvorja u pratnji svojih roditelja.
"Ovaj novčani prilog kojeg Vam uručujem novac je kojeg smo i ove godine dobili prilikom blagoslova kuća u našoj župi," rekao je predsjednik ministranata iz župe Pridvorje Ivo Vukić prigodom uručivanja dara ravnatelju Caritasa don Robertu Ćibariću. Ravnatelj je izrazivši zahvalnost istaknuo da se raduje što ova veza između ministranata iz Pridvorja i Caritasa postaje trajna i što ovi susreti prelaze u tradiciju. Također, ravnatelj Čibarić pohvalio je njihov rad i trud oko oltara pogotovo ovu njihovu odluku i rekao kako mogu biti primjer mnogim drugim ministrantima, ali i svoj ostaloj djeci.
Ministranti su obišli caritasove prostorije, susreli se sa volonterima, a neki od njih podijelili su s njima osobna svjedočanstva djelotvorne ljubavi.

Priča ministranata iz župe Pridvorje i biskupijskog Caritasa započela je prošle godine jer ih je njihov voditelj potaknuo da novac koji su dobili prateći svog župnika u blagoslovu kuća doniraju nekome u potrebi. Kako je u našoj biskupiji bila u tijeku Godina Caritasa, oni su odlučili novac pokloniti biskupijskom Caritasu uz želju da se utroši u nešto što će pomoći radu Caritasa. Novac je utrošen u kupnju polica za skladišni prostor.

Prije dolaska u caritasove prostorije, u crkvi Sv. Križa u Gružu pridvorske ministrante ugostili su gruški ministranti pod vodstvom svog župnika fr. Mihaela Tolja koji ih je upoznao s poviješću župe i samostana prošavši još jednom s njima najosnovnije ministrantske zadatke. Druženje se nastavilo u samostanskoj dvorani gdje je svakom ministrantu uručen prigodan poklon - dominikanski križ - za trajno sjećanje na ovaj radostan susret.

Marija Đurović