Dubrovačka Biskupija

PRIJENOS UŽIVO: Tribina "Otvoreno o vjeri" - Gošća: Marija Husar Rimac

Pratite nas uživo!

Četvrtak, 28. veljače od 19.30!

Tribina „Otvoreno o vjeri“

Gošća: Marija Husar Rimac

 

Dubrovačka biskupija pokreće live streaming (prijenos uživo) pojedinih događanja na stranicama biskupije, a prvi događaj koji će prenositi bit će tribina „Otvoreno o vjeri" koja će se održati u četvrtak, 28. veljače u 19.30 sati u dvorani pape Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Gošća tribine je glazbenica Marija Husar Rimac.

Live streamig se pokreće prvenstveno zbog svijesti o potrebi što snažnije povezanosti cijele biskupije. Imajući u vidu prostornu rasprostranjenost Dubrovačke biskupije, ovim medijskim povezivanjem želi se osnažiti već prisutnu duhovnu povezanost, te na ovaj način cijelu biskupiju uključiti u događaja koja i jesu namijenjeni cijeloj biskupiji, no zbog prostorne udaljenosti vjernicima iz pojedinih dijelova biskupije nije uvijek jednostavno ostvariti sudjelovanje na određenim događanjima.

Tribine „Otvoreno o vjeri" svakog mjeseca u Godini vjere organizira Dubrovačka biskupija, a na njima sudionici javnog života svjedoče o tome kako njima vjera pomaže u životu i što se događalo i događa s njihovim rastom u vjeri. Dosadašnji gosti tribina bili su: bivša ministrica prosvjete Ljilja Vokić, novinarka Tanja Baran i episkop Grigorije Durić.