Dubrovačka Biskupija

Završen tjedan hodočašća katedrali

Hodočašćem župa sv. Ane s Brgata i župe Velike Gospe iz Postranja sa župnikom don Robertom Čibarićem u subotu, 16. travnja završena su hodočašća župa u dubrovačku katedralu tijekom korizmene duhovne obnova, a povodom početka obilježavanja 300. obljetnice posvećenja dubrovačke katedrale. 

U propovijedi je don Robert pozvao ne samo na razmišljanje o obitelji nego i na molitvu za obitelj. Svaka kršćanska obitelj bi trebala sebe shvaćati kao Crkvu u malom, podsjetio je propovjednik dodavši kako živimo u teškom vremenu kada su brakovi i obitelji u krizi, a gledajući u budućnost ne može se mirno spavati. Među mladima se razvija način života koji ne može prihvatiti dugotrajne obveze i druge tradicionalne vrijednosti pa se postavlja pitanje jesu li te vrijednosti koje su Hrvate očuvale kao narod, zaista vrijednosti. Propovjednik je govorio o opasnostima za obitelj i narod jer „i naša zemlja i naša Crkva ovise o tome kakve će na biti obitelji.“ „Za svaku obitelj neizbježno je iskustvo križa, a naš život često krije odgovor na pitanje zašto.“ Često, naime, svojim rukama radimo križeve i sebi i drugima. Skrećući pozornost na one koje umjesto križeva nose blagoslov ljudima oko sebe don Robert je kao uzor stavio Svetu Obitelj koju patnja nije obeshrabrila nego ju je potaknula da otvori svoja srca još više Bogu. 
Prije mise brgatski župnik predmolio je pobožnost križnog puta u katedrali. Pjevanje je predvodio zbor mladih župe Velike Gospe iz Postranja kojeg vodi gospođa Nikolina Miloslavić, a ministrirali su djeca i mladi iz Postranja i Brgata. 
Katedralni župnik dr. don Stanko Lasić zahvalio je vjernicima Brgata i Postranja na velikom odazivu ovom hodočašću pohvalivši i njihovu angažiranost u proslavi sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika.