Dubrovačka Biskupija

Zatvoreni 6. Dani kršćanske kulture u Dubrovniku

Zatvoreni 6. Dani kršćanske kulture u Dubrovniku

 

Biskup mons. Mate Uzinić zatvorio je u nedjelju, 17. travnja u dubrovačkoj katedrali šeste Dane kršćanske kulture u Dubrovniku. Uz zahvalu svim sudionicima i suradnicima izrazio je zadovoljstvo što su ovo bili dosada najposjećeniji Dani kao i nadu da će se dogodine moći ponuditi još bogatiji program. Vrhunac Dana bio je križni put na Srđ, a iznenađenje po broju posjetitelja Noć crkvenih muzeja.
Zatvaranju je prethodio korizmeni koncert „Glazba i riječ“ u izvedbi Katedralnih madrigalista s voditeljicom Margit Cetinić. Na programu koncerta, uz gregorijanski koral, bila su djela skladatelja: M. Violića, Ch. Gounoda, E. Cossetta, G. Faura, Š. Marovića. Meditativna razmišljanja kao uvod u skladbe čitao je mons. Toma Lučić, rektor crkve sv. Vlaha.  Solistica je bila sopranistica Ilka Zec Đapo.
Govoreći o šestim Danima kršćanske kulture koordinator manifestacije Marinko Marić je naglasio kako se tijekom desetak dana manifestacije prošlo kroz  većinu crkvenih prostora u Gradu što pokazuje i kako je kršćanska kultura utkana u temelje ovoga grada. Odaziv publike svjedoči kako među stanovnicima Dubrovnika postoji želja i potreba za raznovrsnom kršćanskom kulturnom ponudom što im Dani kršćanske kulture pružaju. 
Manifestacija Dani kršćanske kulture u Dubrovniku ove godine je ponudila: jednu izložbu fotografija, jedno predstavljanje knjige, jedno predavanje, dva filma, dva koncerta, tri kraća glazbena programa, posjet trima muzejima i jednu pučku pobožnost.