Dubrovačka Biskupija

Rezultati natječaja za logo i himnu SHKM Dubrovnik 2014.

ilustracija ilustracija

Organizacijski odbor Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku raspisao je krajem travnja ove godine natječaj za himnu i logo Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će biti održan u Dubrovniku u travnju 2014. Tijekom natječaja zaprimljena su 74 rada za logo i 14 radova za himnu. Svi radovi proslijeđeni su stručnom žiriju koji je odlučio o rezultatima natječaja.

Nakon zaprimljenih mišljenja članova žirija za himnu se, nažalost, nije moglo odrediti tri najbolja rada. Dok prema mišljenju članova žirija za logo niti jedan od pristiglih radova ne zadovoljava u potpunosti potrebe vizualnog identiteta SHKM Dubrovnik 2014. 

S obzirom da se iz objektivnih razloga kasnilo više od mjesec dana sa objavom rezultata natječaja, te natječaj nije donio gotovo rješenje, mons. dr. Petar Palić, predsjednik Organizacijskog odbora, poštujući mišljenje stručnoga žirija, donio je slijedeću odluku:

„Za natječaj za himnu neće biti podijeljena niti jedna nagrada. Za izradu himne potražit će se pomoć ostalih izvođača duhovne scene u Hrvatskoj.

Za natječaj za logo su podijeljene dvije druge i jedna treća nagrada. Drugu nagradu osvojili su radovi autora Tomislava Hačka i autora Tvrtka Zelića, a treću nagradu rad autorica Lee Đurović Ruso i Maje Čadeš. Cjeloviti vizualni identitet susreta razvit će se u suradnji s 'Dizajnerski studio m&m' iz Dubrovnika.“