Dubrovačka Biskupija

Mlini: Oproštaj od voditeljice zborova

Mlini: Oproštaj od voditeljice zborova

U nedjelju, 25. kolovoza pod župnom svečanom misom u župi sv. Ilara u Mlinima, vjernici i članovi župnih zborova oprostili su se sa svojom sviračicom i voditeljicom zborova profesoricom Nikolinom Baletić koja sa svojom obitelji preseljava u Zagreb. Bio je to ne samo oproštaj od voditeljice nego i rastanak s ovom cijelom kršćanskom obitelji, suprugom Ivanom, koji je također član crkvenog zbora, te djecom Paulom i Franom.

Za ovaj posljednji zajednički nastup zbor je pjevao četveroglasnu Hrvatsku misu maestra Šime Marovića, te pjesme: „Uđite s hvalama“, „Zazivam te, Bože“ (Šime Marović), „Blagoslovi, Gospode“, „Pred tobom“, „O najsvetija“ (Franjo Dugan). Nakon mise pred oltarom su još otpjevali: „Panis angelicus“ i „Ave Marija“ (J. Zajc).

Župnik don Grgo Tomić na kraju je zahvalio voditeljici zborova na predanom radu u župnoj zajednici te joj za uspomenu predao prigodan dar. A voditeljica im je svima otkrila da u Zagreb ide s trećim djetetom koje nosi pod svojim srcem, na što su je svi vjernici nagradili velikim pljeskom.

G.T.