Dubrovačka Biskupija

Devetnica za uspjeh referenduma

Devetnica za uspjeh referenduma

 

Devetnica za uspjeh referenduma o ustavnoj definiciji braka kao zajednici muškarca i žene „Hrvatska te treba - moli i ti!“ koju je pokrenula nacionalna Molitvena mreža mladih za obitelj, molila se od petka, 22. studenog i u crkvi sv. Dominika u Dubrovniku, a završila je molitvom uoči referenduma u subotu, 30. studenog. Molitvu je predvodio učitelj dominikanskih novaka fr. Leopold Nikola Noso, a mladi su predmolili otajstva krunice i razmišljanja uz pojedino otajstvo.

Mladi i svi koji su im se željeli pridružiti tijekom devet večeri okupljali su se na molitvu krunice Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici Hrvata, za vjerski i društveni preporod hrvatskoga naroda, obnovu braka i obitelji te uspjeh referenduma. Molilo se na način da je svaku večer krunica imala nakanu za „oslobođenje od pojedinog čvora grijeha“ koji guši hrvatski narod, a ti čvorovi su: nevjera i nepouzdanje, kultura smrti, pesimizam i beznađe, nepraštanje, socijalna neosjetljivost, nacionalni sram, korupcija, struktura grijeha te obezvrjeđivanje obiteljskog života. Svi koji su željeli bili su pozvani i na post na istu nakanu.

Devetodnevni molitveni maraton molio se i u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, te i u Bosni i Hercegovini, a inicijativu je podržao i Ured HBK za mlade.

 

Angelina Tadić