Dubrovačka Biskupija

Molitva za duhovna zvanja u crkvi sv. Vlaha

Molitva za duhovna zvanja u crkvi sv. Vlaha

U organizaciji Vijeća za posvećeni život Dubrovačke biskupije, u crkvi sv. Vlaha u Gradu, i ove prve subote u mjesecu, 1. ožujka molilo se za duhovna zvanja u dubrovačkoj biskupiji.

Molitveni program započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio don Toma Lučić, rektor crkve sv. Vlaha uz koncelebraciju kapucina fra Stanka Dodiga, predsjednika Biskupijskog vijeća za posvećeni život i patera Pere Mijića, isusovca .

Riječima: „Nek mi se uzdigne molitva kao kad pred lice tvoje!“ , pater Pero je započeo propovijed i sve prisutne podsjetio na važnost i značenje molitve.

„Gospodin je naša potreba, naš oslonac i naša snaga. Na njega smo upućeni našim ljudskim i kršćanskim bitkom pa i redovničkim pozivom. Tražimo ga i nalazimo , susrećemo i ponovo žudimo biti njegovi.“- istaknuo je propovjednik.

Govoreći o krizi današnjega vremena, još jednom je naglasio trajnu potrebu molitve za mlade i istaknuo njenu aktualnu nakanu: da Crkva našeg vremena izgrađuje osobnosti po mjeri Isusova srca i duha, da mladi ove biskupije susretnu i upoznaju Gospodina i da posvjedoče ljepotu njegove blizine, te da ni u ovom vremenu ne uzmanjka duhovnih pastira i redovničkoga žara.

Nakon mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U pripremi ove molitve klanjanja sudjelovala je s. Emilija Jasak, članica Vijeća za posvećeni život.

U čitanju molitvenih tekstova sudjelovala je sestra s Danača i dominikanski novak. U tihoj osobnoj molitvi i osluškivanju biblijskih i molitvenih tekstova, kao i u slavljenju Gospodina pjesmom, sudjelovale su sestre iz gotovo svih redovničkih zajednica u Dubrovniku, dominikanski novaci i ostali vjernici.

Sljedeći molitveni susret za duhovna zvanja u organizaciji Vijeća za posvećeni život Dubrovačke biskupije održat će se 7. travnja u kapeli sv. Josipa u Lapadu kod sestaraKćeri Milosrđa TSR Sv. Franje.

 

S. Finka Zrinušić