Dubrovačka Biskupija

Odlazak Dubrovčana na susret s papom Benediktom XVI. u Zagreb

Iz Dubrovačke biskupije na susretu s papom Benediktom XVI. u subotu, 4. lipnja i nedjelju, 5. lipnja u Zagrebu sudjelovat će preko sedam stotina vjernika. U organizaciji Vijeća za obitelj ići će oko 370 osoba, bračnih parova s djecom iz svih krajeva biskupije, dok će preko Vijeća za mlade putovati oko 350 mladih vjernika. Predstavnici biskupije sudjelovat će također u posebnim susretima s papom, bdijenju, pretprogramu kao i dijelovima euharistijskog slavlja koje animiraju vjernici.

Na susretu pape Benedikta XVI. s osobama iz javnog i vjerskog života u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu sudjelovat će dr. sc. Vinicije B. Lupis, voditelj područnog centra Instituta „Ivo Pilar", mr. Božena Popić Kurtela iz Konzervatorskog odjela, Josip Mikuš, profesor na dubrovačkom sveučilištu, Ivana Jovanović Trostmann, akademska slikarica, Mihovil Španja, plivački paralimpijac i svjetski rekorder te Andro Bušlje, vaterpolist Juga i hrvatski reprezentativac.

Tijekom molitvenog bdijenja mladih s papom sudjelovala je i predstavnica Dubrovačke biskupije Marija Čaveliš, profesorica engleskog jezika, a obitelj Luce i Željka Ćatića s troje djece, aktivna u različitim vrstama pastorala u biskupiji, u pretprogramu na hipodromu pod nazivom "Obitelj - zajedno u Kristu".

U narodnim nošnjama dubrovačkoga kraja bit će Nikša Krstičević iz pelješkog dekanata, a nosit će poznatu kapetansku nošnju iz Orebića dok će u konavoskoj nošnji biti studentica Jelena Bratoš iz župe Gruda. Među obiteljima koje će papa pričestiti tijekom pontifikalnog slavlja na hipodromu Dubrovačku biskupiju predstavljat će mlada obitelj koja očekuje prvo dijete. Riječ je o Ani Stjepanović Čavlina, akademskoj glazbenici i Jošku Čavlina, diplomiranom inženjeru strojarstva koji su prošle godine sklopili brak.