A+ A A-
06 Ožu

Kako prevladati sramežljivost?

 

"Sramežljivost" je bila tema radionice za mlade održane u utorak, 4. ožujka u Učeničkom domu Paola di Rosa u Dubrovniku. Na radionici u organizaciji Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, koje nastavlja s preventivnim programima za mlade iz područja emocionalne inteligencije, sudjelovale su učenice 3. i 4. razreda srednje škole.

 

Nakon molitve i nekoliko uvodnih pozdravnih riječi koje je Kristina Rožić, voditeljica Savjetovališta uputila djevojkama, voditeljica radionice Katarina Rožić je održala predavanje u kojem je naglasila kako je sramežljivost "naučeni osjećaj", odnosno, kako nismo rođeni s tim osjećajem, već ga stječemo u interakciji sa socijalnom okolinom. Raščlanjujući manifestaciju ovog osjećaja na fizičke reakcije i misaone procese, Katarina je pojasnila djevojkama kako osoba koristeći emocionalnu inteligenciju može uspješno prevladati osjećaj sramežljivosti.

 

Djevojke su u radu u grupama, uz asistente radionice Teu Kuzek, Luciju Dominiković i Pera Srijemse, na konkretnim životnim primjerima odmah i primjenile stečeno znanje, te je radionica završila prezentacijama uradaka grupa u veselom raspoloženju i sa sviješću o jedinstvenosti svake od sudionica.

 

K.R.