Dubrovačka Biskupija

Susret roditelja krizmanika na Župi sv. Mihajla

Susret roditelja krizmanika na Župi sv. Mihajla

Na prvu nedjelju korizme, 9. ožujka, roditelji krizmanika okupili su se u župnoj dvorani Župe sv. Mihajla u Lapadu, a prigodno predavanje održala im je Kristina Rožić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Govoreći o korizmi naglasila je da je to jedno posebno milosno vrijeme u kojem smo možda naglašenije nego inače pozvani preispitivati svoj životni hod u svjetlu Ljubavi. Kroz primjere Isusovih kušnji opisanih u evanđelju predavačica je pokušala roditeljima približiti njihove kušnje u svakodnevici. Povlačeći paralele iz odluka koje ljudi donesu u raznim životnim situacijama ili okolnostima koje su im nametnute, naglasila je kako su kušnje uvijek prisutne, ali naša upućenost na drugoga nas stavlja u poziciju moći spram svih kušnja. Rožić je naposljetku potaknula roditelje na oprost sebi i drugima, na okretanje „nove stranice“ u svom životu kako bi ovo korizmeno vrijeme bilo uistinu jedno milosno vrijeme u kojoj savršena Ljubav izgoni svaki strah i vodi k Uskrsnuću.

Župnik don Željko Kovačević i pastoralni suradnik don Aleksandar Kovačević, razgovarali su s roditeljima oko priprave same proslave krizme koja će biti u petom mjesecu. Bilo je riječi i o susretu mladih, te su roditelji potaknuti na što veće angažiranje u samoj pripravi za taj događaj.

Dogovoren je sljedeći susret koji će biti 23. ožujka iza mise, kada će se održati zajednička tribina za prvu i drugu godinu krizmanika i njihove roditelje pod nazivom "Znaju li tvoji da ih voliš?", koju će voditi don Ivo Zečević, pročelnik Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije.

don Aleksandar Kovačević