Dubrovačka Biskupija

Novi članovi Ekonomskog vijeća Dubrovačke biskupije

Biskup mons. Mate Uzinić imenovao je 24. studenoga nove članove Ekonomskog vijeća Dubrovačke biskupije i ujedno je pod biskupovim predsjedanjem održana prva sjednica novog Ekonomskog vijeća. Članovima Ekonomskog vijeća Dubrovačke biskupije za prvo petogodište imenovani su: ekonomistica Marijana Buconić, diplomirani pravnik Ivica Martić, magistar ekonomije Miron Marić, diplomirani ekonomist Jure Ursić i diplomirani pravnik Marijo Kaznačić.

Nakon uručivanja dekreta o imenovanju, te polaganja prisege o vjernom vršenju službe i Ispovijesti vjere, članovi su pristupili radnom dijelu sastanka. Sjednici su, uz dosadašnje i nove članove, nazočili generalni vikar dr. don Petar Palić i ekonom Biskupije mr. don Bernardo Pleše.

Biskup Uzinić je na početku čestitao novim članovima Ekonomskog vijeća, zahvalio im na spremnosti u prihvaćanju službe, te naglasio kako su oni izabrani i kao stručnjaci na svom području, ali i kao praktični vjernici. Biskup se također zahvalio i dosadašnjim članovima Ekonomskog vijeća na vršenju službe.

Na sjednici se nove članove Ekonomskog vijeća upoznalo sa Statutom ekonomskog vijeća, te crkvenim odredbama koje govore o upravljanju materijalnim dobrima. Članovima je također predstavljeno financijsko stanje Dubrovačke biskupije, te se raspravljalo o daljnjim koracima, kako bi se ispunilo ono što crkveni zakoni preporučaju s obzirom na upravljanje crkvenim dobrima i odgovorno korištenje crkvenih dobara.