Dubrovačka Biskupija

Započeo Planinarski križni put: „Ako mi tko hoće služiti neka ide za mnom“

Započeo Planinarski križni put: „Ako mi tko hoće služiti neka ide za mnom“

 

Više od 200 mladih Dubrovačke biskupije krenulo je u subotu 8. studenog u jutarnjim satima na drugi Planinarski križni put (PKP) koji je organiziran u Konavlima, a prva postaja križnog puta je u Moluntu.

„Prikažite svoje križeve kao nakanu za one kojima je potrebnije, onima koji svoj križ ne mogu nositi sami“, nakon blagoslova poručio je mladima don Marinko Šljivić. Pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko zahvalila je svim mladima Konavala i Molunta na iznimnom trudu i radu oko domaćinstva i organizacije PKP-a.

Okupljanje mladih za PKP započelo je već u 7 sati ujutro u Luci Gruž, a mladi su se pridruživali cijelim putem do Molunta. Na putu prema Grudi, dugim oko 15 kilometara, molit će se prvih sedam postaja križnog puta te će se proći kroz Mikuliće, Poljice gdje će imati ručak i Radovčiće. Misu u 17 sati na Grudi predvodi don Josip Mazarekić, dekan konavoskog dekanata, a nakon toga u školskoj dvorani gdje su sudionici smješteni, animatori Dubrovačke biskupije organizirali su zabavni program.

U nedjelju, 9. studenog, mladi nastavljaju Planinarski križni put iz Grude prema Čilipima. Na tom putu dugom oko 12 kilometara kroz poučnu stazu molit će zadnjih sedam postaja križnog puta. Završno misno slavlje predvodit će biskup mons. Mate Uzinić u 17 sati u crkvi sv. Nikole u Čilipima.

 

Romana Čomić