Dubrovačka Biskupija

Biskup Uzinić služio misu u dubrovačkom zatvoru

 Biskup Uzinić služio misu u dubrovačkom zatvoru

 

Na blagdan Sv. Ivana, apostola i evanđelista, u utorak 27. prosinca, biskup msgr. Mate Uzinić posjetio je zatvorenike dubrovačkog zatvora i s njima slavio misu. Suslavitelj je bio pater Marko Bobaš, dominikanac, kojemu je povjerena služba zatvorskog kapelana. Biskupa su dočekali upravitelj zatvora g. Amir Bijelić i načelnik Odjela osiguranja g. Zlatko Karačić. Upravitelj g. Bijelić, uručio je biskupu poklon, sliku Dubrovnika izrađenu u tehnici bakroreza, rad zatvorenika iz Lepoglave.

U zatvorskom dvorištu, slavljeno je euharistijsko slavlje u nazočnosti djelatnika i zatvorenika.

Ministrant za ovu prigodu bi je Josip Karačić, koji je obogatio misno slavlje odsviravši na klarinetu pjesame Tiha noć i Narodi nam se.  

„Gledamo u sunčano nebo, i osim njega vidimo i ovu žicu, žicu koja je znak zatvorenosti. Ali Bog nam želi nešto drugo poručiti, da bez obzira što ste vi ovdje danas zatvoreni, što postoji ova žica, Bog kroz Sv. Ivana apostola i evanđelista, pa i kroz nas danas ovdje želi reći da vas voli. Da vas voli izuzetnom ljubavlju i da u vama koji ste se odazvali na ovo euharistijsko slavlje, može pronaći i pronalazi one koji će na njegovu ljubav odgovoriti iskrenom ljubavlju.“- između ostalog rekao je u propovijedi biskup Uzinić.

Na kraju biskup je zahvalio i pater Marku Bobašu, za predani rad u službi zatvorskog kapelana. Susret se nastavio druženjem uz čaj, prikle i fritule iz zatvorske kuhinje.