Dubrovačka Biskupija

Blagoslovljeno skladište Caritasa Dubrovačke biskupije

Na blagdan Pepelnice, u srijedu 22. veljače 2012. biskup msgr. Mate Uzinić blagoslovio je skladište Caritasa Dubrovačke biskupije.

Blagoslovu su nazočili generalni vikar msgr. Petar Palić, biskupov tajnik don Marin Lučić, ravnatelj Caritasa don Robert Ćibarić, zamjenica ravnatelja Caritasa Marija Đurović, g. Božo Memed direktor Luke Dubrovnik d.d., u čijoj se zgradi nalazi skladište, djelatnici Luke Dubrovnik d.d., dominikanski novaci, volonteri i predstavnici medija.


„Nadamo se da će se ovo prazno skladište popuniti, ne samo stvarima, nego i ljubavlju prema ljudima u potrebi. Želja nam je da im svojim djelovanjem pokažemo da ih Bog ljubi, to i jest istinski Caritas.“ – rekao je biskup Uzinić na početku blagoslova. U nastavku obreda blagoslova u molitve je uključio sve one koji će organizirati rad skladišta, ljude koji će darovati svoja materijalna dobra te krajnje korisnike tj. pojednice i obitelji u potrebi.  

Po završetku blagoslova, don Robert Ćibarić, ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije, rekao je sljedeće: „ Neizmjerno sam sretan što smo konačno otvorili ovo skladište i na taj način omogućili mnogim ljudima koji već godinama žele jedan ovakav prostor gdje mogu izraziti svoju solidarnost s onima koji su u potrebi.“


Skladište Caritasa nalazi se na adresi Obala pape Ivana Pavla II. 2, točnije na drugom katu zgrade Luke Dubrovnik, iza glavnog dubrovačkog autobusnog kolodvora.


Radno vrijeme skladišta je petkom od 9– 16 sati i subotom od 9– 12 sati.

Svi oni koji žele volontirati ili darovati svoja materijalna dobra, mogu doći u prostorije skladišta u navedenom radnom vremenu ili kontaktirati putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..