Dubrovačka Biskupija

Ministranti Pridvorja - organizirani i humani

U Biskupskom ordinarijatu u subotu 25. veljače 2012. upriličen je susret biskupa Uzinića s ministrantima iz konavoske župe Pridvorje. Ministranti su došli u pratnji svog voditelja g. Pera Kukuljice i svojih vjeroučiteljica. Djevojčice i dječaci aktivni su oko oltara, a imaju i otvoreno srce za potrebite.

Organiziranu su kao udruga što uključuje i blagajnu u koju stavljaju novčane priloge kako bi s tim novcem učinili neko dobro djelo.

Voditelj, g. Kukuljica, upoznao je biskupa Uzinića s početkom rada s ministrantima kojeg je pokrenuo bivši župnik fra Frano Zelenika. „Ovaj naš skromni dar – novčani prilog za novootvoreno skladište Caritasa Dubrovačke biskupije – novac je koji su djeca primila tijekom blagoslova obitelji. Kod nas je običaj da se i djeci, koja prate svećenika, daruju neki novci. Smatrajući kako taj novac ne bi trebali zadržati za sebe, predložio sam im da ga stave u zajedničku blagajnu te da s njim učinimo neko dobro djelo. Oni su to prihvatili i zato smo danas ovdje."- rekao je g. Kukuljica.

Nakon što je blagajnik predao novčani prilog, biskup Uzinić, zahvalivši se na daru, istaknuo je radost što nisu mislili samo na sebe, nego i na potrebe drugih. Potaknuo ih je da i dalje nastave djelovati na ovakav način.

Susretu je nazočio i ravnatelj biskupijskog Caritasa don Robert Ćibarić kojemu je biskup Uzinić proslijedio donaciju.

Kao uspomenu na ovaj susret svaki je ministrant dobio knjigu prigodnih dječjih priča.

Pridvorski ministraniti:

Predsjednik - Ivo Vukić, podpredsjednik - Maroje Pišta, blagajnik - Maro Dobrašin te članovi -Nika Mujo, Marija Mujo, Nina Dobrašin, Ivana Mihočević, Stela Vukić, Mario Mihočević, Pavao Kukuljica, Andrija Kukuljica, Perica Arkulin, Ivo Mujo, Luka Đivanović, Denis Kolić, Vlaho Kolić, Mihael Kukuljica i Matko Zvrko. Voditelj Pero Kukuljica.