A+ A A-
28 Kol

Kako možete pomoći izbjeglicama? - akcija Hrvatskog Caritasa

Odlukom predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Josipa Mrzljaka u svjetlu izbjegličke humanitarne krize Hrvatski Caritas je uputio Caritasu Makedonije i Caritasu Srbije po 10 000 EUR-a iz sredstava Fonda za hitne intervencije, piše u priopćenju HC od 27. kolovoza te se poziva sve da pomognu potrebitima.

 

"Pozivamo sve koji žele podržati Caritasove projekte pomoći progonjenima i izbjeglicama u svijetu, osobito u nama susjednim državama, a po potrebi i u Hrvatskoj - da novčanim darom prema raspoloživim mogućnostima pomognu ublažiti neizvjesnost, strepnju i oskudicu ljudi koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove. Hrvatski Caritas te će projekte ostvarivati u suradnji s Caritasom Internationalis i Europa, nacionalnim Caritasima susjednih zemalja te ostalim nevladinim organizacijama na terenu.

 

"Iako i sami u Hrvatskoj pritisnuti različitim teškoćama, kršćanska je i ljudska odgovornost otvoriti srce za izbjeglice u egzistencijalnoj neizvjesnosti i posvemašnjoj potrebi", naglašava mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

 

Pomoć će uključivati hranu, vodu, higijenske potrepštine i psihosocijalnu podršku. Dio sredstava bit će utrošen za distribuciju humanitarne pomoći te za aktivnosti timova na terenu koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

 

Uplate je moguće izvršiti na žiro račun Hrvatskog Caritasa, Ksaverska cesta 12a, 10 000 Zagreb, kod PBZ, IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj: 2015; svrha uplate: pomoć izbjeglicama.

Ovu akciju možete podržati i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen) ili on-line donacijama na www.caritas.hr

 

„Izbjeglička kriza najveći je humanitarni izazov s kojim se svijet suočava. Caritasovi djelatnici neumorno pomažu stradalnicima na terenu, u Siriji i okolnim zemljama, ali i našem susjedstvu. Udružimo se u solidarnosti i molimo da dođe kraj ovoj tragediji“ – poručuje mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa.

 

Za kontakt: Tajništvo Hrvatskog Caritasa, Ksaverska cesta 12 a, Zagreb,

tel. 01/ 5635 045, e-mali: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.