Ispiši ovu stranicu

VIDEO/ Započele franjevačke pučke misije

VIDEO/ Započele franjevačke pučke misije

 

 

Duhovna obnova, u sklopu proslave 1700. obljetnice mučeničke smrti sv. Vlaha zaštitnika Dubrovačke biskupije, u vidu Franjevačkih pučkih misija započela je euharistijskim slavljem kojeg je predvodio biskup mons. Mate Uzinić u dubrovačkoj katedrali Uznesenja Marijina u nedjelju 24. siječnja. U koncelebraciji su bili koordinatori ovog programa, generalni vikar dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić i fra Ivan Matić, fratri koji sudjeluju u misijama te župnici četiriju gradskih župa u kojima će se održavati program. Osvrćući se na evanđeoski ulomak biskup Uzinić progovorio je o programu kojeg je iznio sv. Luka na početku svog evanđelja te kasnije u Djelima apostolskim.

Na kraju propovijedi biskup Uzinić poželio je fratrima da svoj program uspiju provesti do kraja udijelivši im blagoslov i poslanje činom stavljanja znaka Tau oko vrata.

 

 

Fra Ivan Matić, koordinator Franjevačkih pučkih misija i voditelj duhovnih obnova u kući susreta "Tabor" u Samoboru, pozdravio je nazočne i ukratko objasnio tijek misija koje se odvijaju pod geslom "Danas mi je boraviti u tvojoj kući" (Lk 19, 1-10). Ukratko su se predstavili svi misionari poručivši okupljenima ukoliko žele saznati nešto više o njima da nazoče misijskim susretima u gradskim župnim crkvama. Fra Ivan Matić, fra Goran Malenica, fra Igor Andrijević, fra Diego Deklić, te bogoslovi fra Ivan Nikolić, fra Leopold Palić, fra Gabriel Bošnjak, fra Darko Grmača i fra David Sedlar čine misionarski tim na jugu Lijepe naše.

 

 

Podsjećamo, misije po dubrovačkim gradskim župama traju do petka 29. siječnja i to na način da svaki dan različita dvojica misionara pohode župu. Svaka župa na svoj način organizira jutarnje i popodnevne sadržaje koji uključuju npr. pohode obiteljima i institucijama na teritoriju njihovih župa, individualne razgovore i sl. Zajednički program po župama započinje svakog dana u 17 sati i uključuje kratak nagovor uz temu dana, a nastavlja se pobožnošću sv. krunice u 17:30 sati te misnim slavljem u 18:00 sati nakon čega će uslijediti prigodan večernji program.

 

 

Marija Đurović

 

 

Medij

Galerija slika