Dubrovačka Biskupija

Biskupova čestitka s. M. Zdenki Kozini - novoj provincijskoj predstojnici

 

Poštovana s. M. Zdenka Kozina, provincijska predstojnica,

 

zahvaljujem na obavijesti br. 46/2016. od 29. veljače 2016. kojom ste me obavijestili da je, dana 26. veljače 2016., na redovitom provincijskom kapitulu Školskih sestara franjevki Krista Kralja, Provincije Svete Obitelji u Hercegovini, kojim je predsjedala vrhovna predstojnica Družbe s. M. Klara Šimunović, izabrana nova provincijska uprava za sljedeće šestogodište.

 

Srdačno čestitam Vama kao novoj provincijskoj predstojnici, kao provincijskoj zamjenici i prvoj savjetnici s. M. Petri Bagarić, te preostalim savjetnicama: s. M. Mili Mikulić (ml.), s. M. Lidiji Glavaš i s. M. Kristini Barbarić. Uz čestitke za Vas upućujem Gospodinu molitvu, kao biste, u skladu s geslom Kapitula, zaodjenuti u milosrdno srce, svoju odgovornu i časnu službu mogli vjerno vršiti na korist sestara koje su Vam povjerene i svih onih kojima, također zaodjenute u milosrdno srce, Bog šalje Vaše sestre, a među kojima se, barem po prisutnosti sestara, još uvijek nalazi i naša Dubrovačka biskupija, odnosno grad Dubrovnik.

 

Koristeći ovu priliku i za to da bih izrazio zahvalnost dosadašnjoj provincijskoj upravi na čelu s provincijskom predstojnicom s. Frankom Bagarić, na Vas, cijelu novoizabranu upravu, kao i na sve sestre Provincije Svete Obitelji u Hercegovini, zazivam Božji blagoslov i nebeski zagovor Gospe od Anđela, sv. Franje Asiškog i sv. Klare.

 

 

           S poštovanjem uz pozdrav u Gospodinu!

 

Mate Uzinić,

dubrovački biskup