Dubrovačka Biskupija

I Trpanj je bio „24 sata za Gospodina“

 

 

Molitvena inicijativa „24 sata za Gospodina“, kao odgovor na poziv pape Franje na zajedničku molitvu Crkve, organizirana je u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Trpnju 4. i 5. ožujka 2016 godine. Molitvena inicijativa započela je u petak 4. ožujka u 17 sati molitvom križnog puta kojeg su predvodili članovi župnog zbora, a potom je uslijedilo euharistijsko slavlje nakon kojeg je izložen Presveti Oltarski Sakrament na osobno i zajedničko klanjanje.

 

 

U večernjem terminu euharistijsko klanjanje za mlade su, prigodnim razmatranjima i pjesmom, animirali krizmanici, dok je tijekom noći bila prilika za osobno klanjanje i sakrament ispovijed. Zajedničko klanjenje je nastavljeno u jutarnjim satima molitvom časoslova. Svoju uru klanjanja je, molitvom i pjesmom, animirala i ministrantska zajednica.

 

U podne je uslijedila molitva srednjeg časa, a u 15 sati je upriličena pobožnost Božjem milosrđu. Zajednički trenutci molitve nastavljeni su u 17 sati molitvom večernje časoslova, nakon čega je uslijedila molitva krunice popraćena prigodnim razmatranjima pojedinih otajstava.

 

U 18 sati je otpočelo  euharistijsko slavlje na koncu kojega je uslijedio blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom što je ujedno označilo i završetak molitvene inicijative „24 sata za Gospodina“. Otrgnuvši se od vlastitih obaveza i poslova, Trpanjci i Trpanjke, su se rado odazvali ovoj molitvenoj inicijativi te su tako, zajedničkom i osobnom molitvom pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, pridonijeli sveopćoj molitvi Crkve.

 

 

Ivana Mikić