Dubrovačka Biskupija

Održan II. sastanak Vijeća za posvećeni život Dubrovačke biskupije

U srijedu 21. ožujka u samostanu sestara franjevki na Dančama održan je II. sastanak Vijeća za posvećeni život Dubrovačke biskupije.

Sastanak jesazvao i vodio novi predsjednik Vijeća fra Stanko Dodig u nazočnosti osam članova vijeća i s. Olivije Kelava, FDC koja je zbog organizacije hodočašća nazočila ovom skupu. Tema sastanka bila je proslava nedjelje Dobrog pastira i organizacija hodočašća posvećenih osoba u Sarajevo.

 Nakon mnogih prijedloga zaključeno je da se nedjelja Dobrog pastira (Dan duhovnih zvanja) proslavi višednevnom pripremom i to na više lokacija, u župi Mandaljena, Učeničkom domu „Paola di Rosa“ sestara anćela, župi sv. Mihajla na Lapadu i samostanu dominkanaca u Gradu. Završno slavlje proslave nedjelje Dobrog pastira bit će u katedrali Uznesenja Marijina u 18.00 sati. Detaljni program bit će naknadno objavljen.

Dogovoreni su i detalji hodočašća posvećenih osoba Drinskim mučenicama u Goražde i na Pale.

Razgovaralo se i o proslavi sv. Leopolda Mandića (12. svibnja) u Gospinu polju. Fra Stanko je izrazio želju da taj dan još više poveže redovnike i redovnice kao braću i sestre te predložio „da to bude drugotni dan redovnika i redovnica.“ Također fra Stanko je izrazio i želju da „oživi“ pobožnost prve subote u mjesecu jer su one bile i ostale u znaku molitve za duhovna zvanja. Odlučeno je da mjesečno klanjanje prve subote u mjesecu bude u više crkava počevši od svibnja.

s. Mila Mikulić