Dubrovačka Biskupija

Vjeroučitelji laici na duhovnoj obnovi u Slanom

Duhovna obnova za vjeroučitelja laike Dubrovačke biskupije održana je u subotu, 24. ožujka u katedralnoj kući „Gospin dom“ u Grgurićima u Slanom.

Voditelj obnove bio je mons. Toma Lučić, rektor crkve sv. Vlaha u Dubrovniku. U prijepodnevnim nagovorima mons. Lučić naglasio je važnost kršćanskog optimizma u ozračju vremena u kojem živimo te potrebu prenošenja te nade vjeroučenicima. „Ovo naše vrijeme nije najbolje, svijet nije idealan, ali je ovo vrijeme bolje od svih dosadašnjih vremena tijekom povijesti,“ naglasio je predavač dajući pregled odnosa prema čovjeku i poštivanju njegovih prava kroz stoljeća. Kao zamku današnjeg vremena istaknuo je silnu mogućnost izbora koja se stavlja pred pojedinca te podrobnije govorio o načinima kako u svemu tome ponuditi čovjeku Krista raspetog, Božju snagu i Božju mudrost. Govoreći o iskrenom prenošenju vjere koje potiče druge da je prihvate mons. Lučić je istaknuo kako se oni koji drugima govore o Bogu moraju truditi da sami uđu u Božju ljubav. „To se može u susretu, a onda treba pokušati djecu dovesti do toga“, poručio je dubrovačkim vjeroučiteljima rektor crkve sv. Vlaha.

U poslijepodnevnom dijelu programa vjeroučitelji su molili pobožnost križnog puta u prirodi te slavili euharistiju koju je predvodio predstojnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije mr. don Josip Mazarekić. Katedralni župnik dr. don Stanko Lasić na završetku je zahvalio vjeroučiteljima na izboru katedralne kuće u Slanom za duhovnu obnovu ponudivši im taj prostor i za druge slične susrete u budućnosti. 

Angelina Tadić