Dubrovačka Biskupija

Peti dan korizmene duhovne obnove u katedrali: navješćujmo Očevu ljubav

 

U dubrovačkoj katedrali u petak, 18. Ožujka, nastavljena je korizmena duhovna obnova s trećim po redu predvoditeljem don Senkom Antunovićem, pločanskim župnikom.

 

U svojoj propovijedi don Senko zapitao je sve okupljene vjernike što je to najpotrebnije čovjeku u današnje vrijeme i što je to što nas dovodi do Božjeg milosrđa. „Čovjeku je najpotrebnija ljubav, ali ljubav prema Bogu. Sve što je utemeljeno samo na ljudskome propada bez Boga. Moramo shvatiti da je ljubav temelj poruke koju nam je svima uputio Isus Krist“, rekao je propovjednik. Upozorio je da se Božje milosrđe pruža svijetu preko ljudi i da svi mi moramo kroz susrete s drugima dijeliti to milosrđe i ljubav kako bi što bolje spoznali Boga. „Ako zaboravimo gledati čovjeka očima Boga, onda za nas nema milosrđa. Mi smo poslani najvešćivati Očevu ljubav koju nam je Bog dao po Isus Krsta“ zaključio je don Senko.

 

Katedralni zbor mladih predvodio je liturgijsko pjevanje, a prije mise bilo je pokorničko bogoslužje i prigodno razmatranje.

 

Nakon misnog slavlja održan je korizmeni koncert dubrovačkih osnovnoškolaca u kojem su se pjevale pjesme i čitali recitali prigodni za ovo korizmeno vrijeme. Sudjelovali su učenici Oš Mokošica, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Lapad, OŠ Marina Držića, OŠ Antuna Masle i OŠ Marina Getaldića. Program je vodio Anđelo Kekez iz OŠ Marina Getaldića.

 

Nikša Sentić