Dubrovačka Biskupija

VIDEO/DKK: „Riječ i glazba“ duhovna večer katedralnih madrigalista

 

„Riječ i glazba“ naziv je tradicionalne duhovne večeri koja je održana u dubrovačkoj katedrali u nedjelju na Cvjetnicu, 20. ožujka. Uz Katedralne madrigaliste i voditeljicu Margit Cetinić nastupili su Komorni gudački sastav te solistica Paulina Đapo (sopran), dok je naratorica bila Ivana Lenert.

 

Publika je mogla uživati u ulomcima iz pučkog napjeva Velikog petka, „Miserere“ Johanna Simona Mayera, „Ave verum“ Charlesa Gounoda, antifoni „Salve Regina“, „Stabat Mater“ Giovannia Battiste Pergolesea i „Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu“ Josepha Haydna.

 

Na kraju koncerta riječi zahvale zboru je uputio don Stanko Lasić, katedralni župnik, kazavši kako je rad Katedralnih madrigalista uvijek prepoznat i cijenjen u Gradu, župi i katedrali. Napomenuo je i kako zbor ove godine slavi 90. obljetnicu postojanja koju bi trebali proslaviti u listopadu velikim koncertom u jednoj od europskih prijestolnica, Bruxellesu.

 

Duhovna večer organizirana je u sklopu Dana kršćanske kulture.

 

Koncertu su uz Dubrovčane i njihove goste prisustvovali mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, i don. Petar Palić, generalni vikar.Nikša Sentić

Medij