Dubrovačka Biskupija

Biskup uputio čestitke novom barskom nadbiskupu

Papa Franjo imenovao je mons. Rroka Gjonlleshaja novim barskim nadbiskupom. Tim povodom dubrovački biskup mons. Mate Uzinić pisanim putem uputio je iskrene čestitke novom nadbiskupu.

 

U svom pismu mons. Uzinić navodi kako su nadbiskupija Bar i Dubrovačka (nad)biskupija kroz povijest bile povezane na mnogo načina, te su unatoč nekim povijesnim razmimoilaženjima u stavovima ipak pastiri partikularnih Crkvi uvijek nastojali da se Isusova Radosna vijest širi i raste, i da vrednote Evanđelja zažive u vjerničkim zajednicama.

 

„Veseli me i činjenica da dolazite iz biskupije u kojoj su, također, ne mali doprinos u rastu duhovnog života i očuvanju evanđeoskih ideala dali potomci starih Dubrovčana, Janjevci i Letničari“, napisao je mons. Uzinić. Izrazio je nadu da će to životno iskustvo pomoći novom nadbiskupu u njegovom poslanju pastira otvorena srca prema svima koji se priznaju Isusovim učenicima i pripadnicima Katoličke Crkve, ali i ostalih vjerskih zajednica na području djelovanja mons. Gjonlleshaja.