Dubrovačka Biskupija

Lapadski krizmanici izveli predstavu „Veliki teatar svijeta“

 

 

 

Dramska skupina krizmanika Župe sv. Mihajla u Dubrovniku izvela je u župnoj crkvi u petak, 29. travnja, predstavu Pedra Calderona de la Barce „Veliki teatar svijeta“, te svojom izvedbom oduševila publiku koja se okupila te tako podržala trud i vrijeme koje su uložili ovi mladići i djevojke.

 

Radnja predstave se odvija između stvaranja i konačnog Božjeg suda. Bog stvara svijet i poziva ga u teatar da upriliči predstavu. Dodjeljuje mu glumce koji imaju svaki svoju ulogu. Bog daje uvodne napomene i smješta se u gledalište, a pozornicu zauzimaju glumci. U svojem boravku na sceni glumci se razvijaju i međusobno obogaćuju, te na kraju dolaze pred lice Stvoritelja gdje se otkriva tko je zaslužio nagradu, tko je svojim predstavljanjem uloge zakoračio u svjetlo i sjeo za stol nebeske gozbe.

 

Župni vikar mr. don Marinko Šljivić koji je s mladima pripremao ovu predstavu progovorio je okupljenima o predstavi, te predstavio glumce: Đivo Vidović (Stvoritelj), Erika Mjehović (svijet), Silvestar Mabić (kralj), Maris Brbora (ljepota), Franko Čosić (seljak), Otton Roca (bogataš), Mirta Beković (mudrost), Bernardo Bogoje (prosjak), Antonio Miljan (zakon) i Đivo Antić (šaptač).

 

Izvedbu ove predstave svojom glazbom je upotpunio zbor mladih Župe sv. Mihajla.

 

Šime Zupčić