Dubrovačka Biskupija

Treća smotra vjerskog odgoja u vrtićima

 

Treća regionalna smotra projekata iz područja katoličkog vjerskog odgoja Dubrovačke biskupije održana je u subotu, 14. svibnja u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

 

Na smotri su odgojiteljice i odgojiteljice u vjeri predstavile 11 projekata vjerskog odgoja koje provode s djecom na području Dubrovačko-neretvanske županije. Teme vrlo zanimljivih i jako kreativnih projekata bile su: Noina arka, Kateheza Dobrog Pastira – krštenje, Moj vrtić, Milosrdni Samaritanac, Bog i ja u pjesmi, Stvaranje svijeta, Djeca milosrdnog srca, Mudre izreke, Priča o dobru, Crkva – moja obitelj i Dijete u svijetu simbola.

 

Na smotri su sudjelovale odgojiteljice iz vrtića u Dubrovniku, Korčuli, Metkoviću, Blatu i Pločama, a pjesmom su sve na početku razveselila djeca iz Dječjeg vrtića Paličica. Dječja neposredna razmišljanja o temama bila su i dio i svake prezentacije, čime je na neki način potvrđeno da su projekti imali uspjeh u smislu odgoja djece za kršćanske i općeljudske vrijednosti.

 

Organizatori smotre su Dubrovačka biskupija i Dječji vrtići Dubrovnik, čija ravnateljica Boja Milan Mustać je na početku pozdravila okupljene te navela podatak da se na području županije vjerski odgoj provodi u dva vjerska vrtića u Blatu i na Korčuli koje vode redovnice, te u Metkoviću i Pločama gdje ima po jedna vjerska skupina i u Dubrovniku gdje postoje dvije vjerske skupine. Istaknula je kako u tom radu svatko daje najviše što može te poželjela svima da ih Duh Sveti štiti i vodi kako se ne bi dogodilo da, ne daj Bože, u radu povrijede neko dijete ili roditelje.

 

Na kraju se nazočnima obratila i Vinka Jauković, stručna suradnica pedagoginja Dječjih vrtića Dubrovnik i odgojiteljica u vjeri koja je izrazila zadovoljstvo svime što je prikazano na smotri te zahvalila svim odgajateljicama u vjeri na projektima.

 

 

Angelina Tadić

 

Medij