Dubrovačka Biskupija

Održana redovita sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća

Redovita sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća održana je u subotu, 21. svibnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Dubrovniku pod predsjedanjem dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića. Nakon molitve i uvodnih pozdrava, biskup Uzinić je vijećnike obavijestio o novoj članici Biskupijskog pastoralnog vijeća. Budući da je mr. don Robert Ćibarić razriješen službe ravnatelja Caritasa, prestao je biti članom Biskupijskog pastoralnog vijeća, a na njegovo je mjesto imenovana ravnateljica Caritasa Sanja Šanje.

 

Zapisnik s prošle sjednice je jednoglasno prihvaćen, a biskup je vijećnike obavijestio da je u međuvremenu osnovano Vijeće za kulturu i znanost, kao i Biskupijsko vijeće za graditeljstvo i obnovu.

 

Vijećnici su nakon toga zajednički promišljali o temi osnivanja župnih pastoralnih vijeća u župama u kojima ih nema, kao i o načinu na koji funkcioniraju postojeća župna ekonomska vijeća. Zaključeno je kako treba izraditi Pravilnik za župna pastoralna vijeća, pregledati i, ako je potrebno, doraditi pravilnik župnih ekonomskih vijeća, te pristupiti pripremi za izbor pastoralnih vijeća. Razgovaralo se i o predstojećim događajima u biskupiji, te o biskupijskom pastoralnom planu i programu za sljedeće razdoblje.

 

Ovo je ujedno bila pretposljednja sjednica ovog saziva Biskupijskog pastoralnog vijeća, budući da vijećnicima u veljači 2017. istječe petogodišnji mandat.