Dubrovačka Biskupija

Hodočasnici krenuli prema Svetoj Zemlji

 

Oko 260 hodočasnika iz Dubrovačke biskupije predvođenih dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, generalnim vikarom mons. Petrom Palićem i kancelarom don Ivicom Pervanom krenuli su u utorak, 8. studenog iz zračne luke u Čilipima na biskupijsko hodočašće u Svetu Zemlju. Uz vjernike iz svih krajeva biskupije na hodočašću sudjeluju i dubrovački svećenici i redovnice. 

 

Hodočašće je organizirano u prigodi izvanrednog jubileja Milosrđa i u Godini sv. Vlaha, a kako je dubrovački biskup istaknuo u svom pismu povodom ovih jubileja, hodočašće „želimo shvatiti ne samo kao našu priliku da pohodimo sveta mjesta, nego i kao način da pomognemo našoj kršćanskoj braći i sestrama u Svetoj Zemlji“.

 

Prvu večer hodočasnici su prespavali u Nazaretu, a tijekom slijedećih sedam dana obići će važna mjesta vezana uz Isusov zemaljski život u Nazaretu, Betlehemu, Jeruzalemu kao i neke druge znamenitosti Svete Zemlje.

 

Uz svakodnevna misna slavlja te osobne molitve posjet mjestima Isusove zemaljske domovine bit će im prigoda ne samo za upoznavanje tih mjesta nego i za posebno vjerničko iskustvo i cjelovitiji doživljaj evanđeoskih poruka.

 

A.T.

Fotografije: Nikša Sentić/hodočasnici