Dubrovačka Biskupija

29. ožujka - Program podrške "Šimun Cirenac"

ilustracija ilustracija

 

„Šimun Cirenac" – podrška obiteljima s psihički oboljelim članovima i s ovisnicima,

i onima koji se s time susreću na svom radnom mjestu ili negdje u svojoj srediniObiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije nastavlja sa svojim programom podrške "Šimun Cirenac" kroz grupne susrete i razgovore tijekom kojih se pruža savjetodavna i moralna potpora obiteljima koje u svom zajedništvu imaju osobe s nekim posebnim smetnjama, poteškoćama, oboljenjima i sl.


„Programom 'Šimun Cirenac' želimo po primjeru Šimuna Cirenca, koji je Isusu pomogao nositi njegov križ, i mi biti od pomoći našim obiteljima i pojedincima u njihovim životnim poteškoćama. Stoga nudimo ovu "čašicu razgovora" da osjete da nisu sami i prepušteni sami sebi, nego da smo i mi uz njih", poručuju iz Obiteljskog savjetovališta.


Novi niz susreta namijenjen je obiteljima koje imaju članove koji boluju od psihičkih bolesti i ovisnosti. Na susret se mogu prijaviti i oni koji u svojoj radnoj sredini ili nekom drugom okruženju imaju osobe s ovim poteškoćama. Susreti će se održavati jednom mjesečno od 18.30 do 20 sati. I to jedne srijede u mjesecu prema slijedećem rasporedu:
22.2.2017.
29.3.2017.
26.4.2017.
24.5.2017.
28.6.2017.

 

 

Slijedeći susret i tema:

Grupa će se održati u srijedu 29.3. od 18.30 do 20 sati. Susret će uključivati spontane ​teme, ali će na poseban način naglasak biti stavljen na teme osjećaja krivnje, beznađa i ​straha.Gdje?
Prostorije Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, na adresi Vatroslava Lisinskog 13a.

 Kako se mogu prijaviti za susret?

Zbog ograničenog broja sudionika, za susret se je potrebno prijaviti do 21. ožujka na broj telefona: (020) 322-054 (utorkom od 14 do 15 sati) ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Zbog specifičnosti programa susreti su zatvoreni za javnost.