Dubrovačka Biskupija

Četvrtak, 30.3. - Dr. Rina Kralj Brassard o dubrovačkom nahodištu na petoj korizmenoj tribini

 

Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije priređuje niz tribina o vrijednosti začetog ljudskog života pod zajedničkim nazivom „Promicanje zdravoga i životu okrenuta društva“.

 

Tribine će se održavati svakog četvrtka u dvorani sv. Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare) s početkom u 19.30 sati, a na svakoj tribini gostovat će dobri poznavatelji ove tematike.

 

Tema pete tribine je "Društvena baština: Nahodište-sigurna kuća, dom za trudnice i rodilje“, a predavačica će biti dr. Rina Kralj-Brassard.

 

 

Prva tribina održana je u četvrtak, 2. ožujka. Doktor moralne teologije mons. Stanko Lasić govorio je o temi „Moralnoteološki pristup: svetost i nepovrjedivost života od njegovog početka“.

 

Na drugoj tribini "Zašto se katolici zauzimaju za život od začeća? Zdravorazumski, vjernički i pravni razlozi" održanoj 9. ožujka predavač je bio mr. sc. Petar Marija Radelj.

 

Treća tribina pod nazivom "Obitelj, ljubav, zdravlje i plodnost" održana je u četvrtak, 16. ožujka, a gošća je bila liječnica dr Daniela De Micheli Vitturi, spec. obiteljske medicine.

 

„Demografska budućnost Hrvatske: biramo li život ili izumiranje“ bio je naziv četvrte tribine održane u četvrtak, 23. ožujka, a predavač je bio dr. Dražen Živić.