Dubrovačka Biskupija

30.6. - Obiteljsko savjetovalište: Predavanja i fokus-grupe za roditelje - "Roditeljska perspektiva na ulogu društva u odgoju i potpori obitelji"

 

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije organizira niz predavanja i fokus-grupa namijenjenih roditeljima u sklopu programa „Prevencija poremećaja u ponašanju kod djece i mladih“. Susreti se održavaju svakog mjeseca u prostorijama Savjetovališta, Vatroslava Lisinskog 13a, a za sudjelovanje je potrebno prethodno se prijaviti.

 

U lipnju susret će biti u petak, 30. lipnja, od 9 do 11.30 sati, a tema će biti "Roditeljska perspektiva na ulogu društva u odgoju i potpori obitelji".

 

Prvo predavanja i fokus-grupa na temu „Odgoj kao ljudska potreba“ održano je u petak, 31. ožujka,  a bilo je namijenjeno svim majkama koje žele više čuti o tome zašto je odgoj potreban, tko treba odgajati dijete, što je djetetu najviše potrebno od roditelja i kako biti dosljedan u odgoju, te zašto se odgoj 21. st. često zna okarakterizirati „najtežim poslom modernog doba“. Predavanje je održala mr. spec. Maja Jakšić, a koordinatorica susreta i fokus-grupe bila je Martina Franičević Feregja, bacc. predškolskog odgoja i odgajateljica u vjeri. Slijedeći susret bio je na temu „Utrka s vremenom, ekranizacija odgoja i kako djeca čuju što im roditelji govore“, a održan je 28. travnja. Na svibanjskom susretu u petak, 26. svibnja bilo je govora o duhovnom majčinstvu, a na susretu su sudjelovali udomitelji, posvojitelji, redovnice, tete i oni koji brinu o djeci i rade s njima a nemaju svoju vlastitu djecu.

 

Predavanja su zatvorena za javnost kako bi sudionici mogli otvoreno komunicirati u grupi i postavljati pitanja koja njih muče.

 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na (020) 322-054 utorkom od 14 do 15 sati u tjednu prije susreta. 

 

Najava svakog susreta bit će pravovremeno objavljena na ovom mjestu tako da se zainteresirani mogu prijaviti.