Dubrovačka Biskupija

Na Pelješcu počeo treći Planinarski križni put mladih

 

Više od 100 mladih Dubrovačke biskupije krenulo je u subotu, 11. ožujka na treći Planinarski križni put (PKP) koji je organiziran na Pelješcu. Ruta trećeg PKP-a je: Jurjevići – Karmen – Viganj - sv. Ilija – Orebić, a prva postaja križnog puta bila je u kapeli sv. Jurja u Podvlaštici. Nakon toga mladi su nastavili pješačiti putem prema Vignju, dugom oko 15 kilometara. Prvog dana PKP-a moli se prvih sedam postaja križnog puta, a uz molitvu i druženje mladi će se upoznati s mnogim crkvicama Pelješkoga dekanata. Na kraju prvoga dana smještaj će biti u Kuventu gdje su animatori za njih pripremili zabavni program.

 

Okupljanje mladih za PKP započelo je jutros u 8 sati u Luci Gruž, a na putu prema Pelješcu pridruživali su im se mladi iz drugih župa.

 

U nedjelju, 9. studenog, mladi nastavljaju Planinarski križni put. Na tom putu molit će ostalih sedam postaja križnog puta te će se popeti na poznato planinarsko odredište - brdo sv. Ilije. Završno misno slavlje bit će u 18:00 sati u Orebiću.

 

Treći PKP organiziraju Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije i Studentski katolički centar Dubrovnik.  

 

Podsjetimo, Prvi PKP u Dubrovniku održan je u studenom 2013. godine, u godini priprave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, a na drugom PKP-u u studenom 2014. godine mladi su upoznavali ljepote Konavala. PKP-i se održavaju i u drugim krajevima Hrvatske, a dugu tradiciju imaju osobito u njezinim sjevernim krajevima.

 

A.T.