Dubrovačka Biskupija

Split: Dubrovački bogoslovi primili različite službe na putu prema svećeništvu

 

Dubrovački bogoslovi u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu proteklih dana su, zajedno s drugim bogoslovima Splitsko-makarske nadbiskupije, uvedeni u različite službe.

 

Među kandidate za đakonat i prezbiterat primljen je u četvrtak, 9. ožujka Ilija Saulović zajedno s pet drugih bogoslova Splitsko-makarske nadbiskupije, a svi zajedno su na svečanosti u kapelici sjemeništa u subotu, 11. ožujka primila službu lektorata.

 

Tom prigodom su i dvojica bogoslova Dubrovačke biskupije Robert Karačić i Tonći Ante Prizmić primila službu akolitata zajedno s pet drugih splitskih bogoslova.

 

Misna slavlja i ceremonije predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolita mons. Marin Barišić. Nakon subotnjeg liturgijskog slavlja uslijedio je svečani susret u Velikoj dvorani Centralnoga bogoslovnog sjemeništa, u kojoj su se odgojitelji i bogoslovi nagovorima, scensko-glazbenim prikazima i prigodnim filmom potrudili živo dočarati roditeljima i župnicima svakodnevnicu svoga života i pripreme za svećeništvo i rast u svetosti unutar njihove nove, velike obitelji - bogoslovije.

 

Splitsko-makarska nadbiskupija/A.T.