Dubrovačka Biskupija

Mons. Stanko Lasić primio nagradu za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije


Mons. Stanko Lasić primio je na svečanoj sjednici Dubrovačko-neretvanske županije, povodom obilježavanja Dana županije i zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića, nagradu za životno djelo. Nagradu su mu uručili predsjednik sabora RH Goran Jandroković i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. Mons. Lasić trenutno je na službama generalnog vikara Dubrovačke biskupije, kanonika Stolnog kaptola, župnika katedralne župe Gospe Velike i župnog upravitelja župe sv. Andrije. Nagradu Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo mons. Lasić dobio je zbog profesionalnog obavljanja svoje svećeničke dužnosti, pastoralnog i humanitarnog rada u vrijeme Domovinskog rata, nastavničkog djelovanja, promicanja građanskih i vjerskih sloboda, solidarnosti i tolerancije među ljudima te skrbi o kulturnoj baštini.

 

U ime svih laureata na svečanoj sjednici mons. Lasić uputio je riječi zahvale predstavnicima županije na ukazanoj časti. Kazao je kako ove nagrade trebaju mladima u županiji biti poticaj i primjer kako se može malo po malo radeći skromno i ustrajno doći do toga da ljudi prepoznaju rad koji ostaje kao baština. Ujedno je čestitao i blagdan sv. Leopolda, zaštitnika županije, svim okupljenima.

 

Na svečanoj sjednici, uz mons. Lasića, nagradu za životno djelo zbog velikog doprinosa u kulturnom i povijesnom nasljeđu dobio je i mons. Mile Vidović, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije.

 

Podsjetimo kako je na 19. sjednici Županijske skupštine održane 15. ožujka, odlučeno kako će mons. Stanko Lasić biti ovogodišnjim laureatom.

 

Nikša Sentić