Dubrovačka Biskupija

Održana regionalna smotra projekata iz područja katoličkog vjerskog odgoja

 

 

Četvrta regionalna smotra projekata iz područja katoličkog vjerskog odgoja Dubrovačke biskupije održana je u subotu, 13. svibnja, u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

 

 

Ravnateljica DV Dubrovnik Boja Milan Mustač pozdravila je svu djecu i odgojitelje, te je izrazila svoju radost zbog okupljanja u velikom broju. Podsjetila je na temu ovogodišnje smotre koja nosi naziv “Hrvatski sveci i blaženici”. Istaknula je da su odgojitelji prepoznali interese djece, te da je ovih pet projekata rezultat tog interesa. Predstavila je i planove za dalje, tj. sudjelovanje s ovim projektima na “Mirisima djetinjstva”, kao i jesenskoj katehetskoj školi. Na kraju je zaključila: “Dragi odgojitelji, dragi odgojitelji u vjeri, izuzetno sam ponosna na vas. I svaka vam čast što ćete prikazati dio svog rada kroz ovih pet projekata!”

 

Na početku priredbe nastupila su djeca KUD-a Sveti Juraj Osojnik pod vodstvom Marine Papac. Odgojiteljice Deša Čižek, Sanja Šutalo i Lidija Vujnović iz DV Dubrovnik - Palčica predstavile su projekt „Sveti Vlaho – dubrovački parac“. Odgojiteljice Jasna Radić i Katija Kobilić iz DV Dubrovnik - Sunce i  Lapadski dvori prikazale su projekt „Sveti Petilovrijenci“. Odgojiteljice Marija Zvono, Franica Dujmović i Anita Violić iz DV Dubrovnik-Škatulica su prikazale projekt „Sveti Leopold Bogdan Mandić-zaštitnik Dubrovačko-neretvanske županije“, a odgojiteljice Marijana Obradović i Renata Prkačin iz DV Dubrovnik – Osojnik i Pčelica su prikazale projekt „Sveti Franjo Asiški i ekologija“. Odgojiteljice Vesna Ribić  i Dijana Tot iz DV Dubrovnik – Radost su prikazale projekt „Marija od Propetog Isusa Petković“.

 

 

U ime Dubrovačke biskupije okupljenima se obratio pročelnik Katehetskog ureda mr. don Marinko Šljivić. Kazao je da je “naša budućnost u djeci”, te da je na odgojiteljima i svima odraslima da siju, a Bog će dati da nešto i uzraste. Izrazio je nadu da će se u budućnosti uspjeti više doprijeti do roditelja i obitelji kako bi snažnije prepoznavali vrijednost vjerskog odgoja u vrtićima te djecu i upisivali. Podsjetio je odgojitelje u vjeri kolika je njihova odgovornost, te im zahvalio u ime Dubrovačke biskupije za sve ono što čine.

 

 

Nakon smotre održan je prigodni domjenak. Organizatori ove regionalne smotre su Katehetski ured Dubrovačke biskupije i Dječji vrtići Dubrovnik.

 

Šime Zupčić