Dubrovačka Biskupija

Dojmovi s hodočašća prvopričesnika iz Blata u Sinj

Subota je dan posvećen Majci Božjoj. Od davnina toga dana vjernici časte svoju nebesku Majku. Prvopričesnici župe Svih Svetih iz Blata na Korčuli, hodočastili su, upravo u subotu, 27. svibnja 2017., u Svetište Gospe Sinjske u zahvalu za sve primljene milosti.

 

U subotu rano ujutro smo krenuli trajektom za Split, u pratnji nekoliko mama te svoga župnika don Željka Kovačevića i vjeroučiteljice s. M. Juliane Beretić.

 

Odmah po dolasku u Sinj, don Željko je, u Svetištu, slavio euharistijsko slavlje u kojem je uključio sve župljane župe Svih Svetih, a posebno nas – prvopričesnike.

 

Nakon svete mise smo izmolili molitvu Gospi, obišli je te vidjeli dio samostana. Malo smo nešto vidjeli i od grada i nastavili naše veselo druženje uz ručak i igru u restoranu Zorica.

 

Oko 14h smo, veseli i raspjevani, autobusom krenuli prema trajektnoj luci u Split, navratili do svetišta Gospe od Otoka u Solinu i stigli na vrijeme na trajekt.

 

Zadovoljni i duhovno ispunjeni vratili smo se našim domovima, moleći Gospu Sinjsku da nas i nadalje čuva i prati svojim zagovorom. Gospe Sinjska, moli za nas!

 

S. M. Juliana Beretić