Dubrovačka Biskupija

Sakrament Potvrde primili mladi u župama Nova Mokošica, Pridvorje, Mandaljena i Gruda

 

Tijekom proteklog vikenda u župama Dubrovačke biskupije sakrament Potvrde primilo je 105 mladih. Sakramente je djevojkama i mladićima u ime Dubrovačkog biskupa podijelio dr. don Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i bivši generalni vikar Dubrovačke biskupije. U subotu, 27. svibnja, u župi Svete Obitelji Nova Mokošica  sakrament Potvrde primilo je 33 a u župi sv. Srđa i Baha Pridvroje 11 mladih, dok je u nedjelju, 28. svibnja, generalni tajnik Palić krizmao 43 mladih u župi sv. Marije Magdalene Mandaljena i njih 18 u župi Presvetog Trojstva Gruda.

 

U propovijedi je generalni tajnik na temelju čitanja iz Svetog Pisma  mladima protumačio bit sakramenta Potvrde te ih pozvao na radosno i odgovorno življenje svog kršćanskog opredjeljenja.

 

Uz generalnog tajnika u misnim slavljima i podjeli sakramenata su sudjelovali i župnici: don Ivo Zečević, župa Svete Obitelji, don Stipo Miloš, župa sv. Srđa i Baha, don Vilim Petrović, župa sv. Marije Magdalene, i don Josip Mazarekić, župa Presvetog Trojstva.

 

Nakon krizme mladi su se fotografirali zajedno sa svojim župnicima i generalnim tajnikom.

 

N.S.

Fotografije: Župski portal Župćica / don Ivo Zečević / Boro Markota / Đuro Mujo