Dubrovačka Biskupija

Generalni tajnik HBK krizmao mlade na Korčuli, Pelješcu i u Konavlima

 

Tijekom proteklog vikenda u ime dubrovačkog biskupa dr. don Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i bivši generalni vikar Dubrovačke biskupije, krizmao je mlade u Konavlima te na Pelješcu i Korčuli. U subotu, 3. lipnja, sakrament Potvrde podijelio je 20 mladih u župi sv. Nikole u Čilipima i 15 u župi sv. Josipa u Veloj Luci. U nedjelju, 4. lipnja, krizmao je 26 mladića i djevojaka u župi sv. Marka u Korčuli, odnosno njih 28 u župi Pomoćnice Kršćana u Orebiću. Uz generalnog tajnika u obredima i misnim slavljima koncelebrirali su župnici don Josip Barišić, župa sv. Nikole, don Mario Karatović, župa sv. Josipa, don Frano Kuraja, župa sv. Marka, i don Marko Stanić, župa Pomoćnice Kršćana.

 

U homiliji je generalni tajnik Palić na temelju čitanja iz Svetog Pisma govorio krizmanicima o smislu sakramenta Potvrde u svjetlu darova Duha Svetoga, ali i s osvrtom na blagdan Duhova koji se slavio uz ove krizme. Ujedno je pozvao mlade da svoj kršćanski život žive radosno i odgovorno.

 

Nakon propovijedi krizmanici i svi prisutni obnovili su svoja krsna obećanja. Na kraju mise krizmanici su se zahvalili generalnom tajniku što je predvodio obred podjele sakramenta Potvrde te mu uručili i prigodne poklone.

 

N.S.

Foto: Đuro Čehovski / Boris Poluta / KorculaOnline