Dubrovačka Biskupija

Biskup Uzinić krizmao mlade na Pelješcu i Korčuli

 

Tijekom proteklog vikenda dubrovački biskup mons. Mate Uzinić podijelio je sakrament Potvrde 64 mladih na Pelješcu i Korčuli. U subotu, 17. lipnja, dubrovački biskup krizmao je 15 mladih u župi sv. Roka u Lumbardi, a u nedjelju, 18. lipnja, u župi Očišćenja Marijina Smokvica 13 mladih, 29 mladića i djevojaka u župi Svih Svetih Blato, te njih sedmero u župi sv. Vlaha Janjina. Uz mons. Uzinića u misnim slavljima i podjelu sakramenta Potvrde sudjelovali su i župnici: don Vlado Markić, župnik župe sv. Roka, don Mihael Čavlek, župni upravitelj župe Očišćenja Marijina, don Željko Kovačević, župnik župe Svih Svetih, i don Mato Puljić, župnik župe sv. Vlaha.

 

U propovijedi je biskup pozvao vjernike na molitvu za svećenička i redovnička zvanja, za bogoslove i sjemeništarce, ali i sve ostale vjernike da budu kvalitetni radnici na njivi Gospodnjoj kako bi „gospodar žetve sutra mogao računati ne samo na radnike, nego na kvalitetne i vrijedne, svete radnike u svojoj žetvi.“ Okupljene je potaknuo da budu zainteresirani za cijelog čovjeka, za svaku njegovu potrebu, onu duhovnu, ali i onu materijalnu. „Svojim kršćanskim navještajem trebamo u onima koje susrećemo i kojima navješćujemo evanđelje u ime Isusa Krista, prepoznati Isusa Krista koji je, u svojoj ogladnjelosti, ožednjelosti, otuđenosti i besmislu, golotinji, bolesti i zatvorenosti, potreban našeg služenja, naše pomoći, naše utjehe, naše ljubavi“, kazao je biskup te istaknuo kako u takvom djelovanju treba poći u prvom redu od onih najbližih, od svoje obitelji te onda to proširiti i na širu zajednicu i društvo.

 

Na kraju misnog slavlja biskup se fotografirao zajedno s krizmanicima, kumovima i župnicima, a kao zahvalu što je predvodio krizmu mladi su mons. Uziniću poklonili i prigodne poklone.

 

N.S.

Foto: Boris Poluta / župa Smokvica / Župa Svih Svetih Blato