Dubrovačka Biskupija

Novi broj glasila „Tebi Majko“

 

Izašao je drugi broj glasila Svetišta bl. Marije Propetog Isusa Petković „Tebi Majko“ u ovoj godini. Na samom početku glasila može se pročitati uvodna riječ glavne i odgovorne urednice s. Jasne Crnković u kojem daje osvrt na protekle blagdane ali i prenosi riječi bl. Marije Petković o dubljem slavlju duhovskog otajstva. Na kraju je poručila da se „izgrađujemo u svojoj vjeri i povezanosti s Bogom koji želi biti s nama sjedinjen, koji nas želi uvesti u puninu otajstva svoje ljubavi. To će biti najbolja priprava i za blagdan bl. Marije Propetoga koji ćemo slaviti 9. srpnja.“

 

S. Emilia Barbarić u svojem tekstu „Blagoslov sakramenata na životnom putu“ razložila je važnost svih sakramenata u našem životu ali i na koji bi nam način trebali pomoći da se lakše susretnemo s Bogom.

 

Možete pročitati i blaženičina promišljanja o djelovanju Presvetoga Trojstva u našoj duši i o našoj suradnji u njegovim djelima od 27. svibnja 1945. godine.

 

Kroniku događanja u svetištu donosi s. Janja Jurman, mjesna predstojnica samostana DKM u Blatu, a koga su sve sestre pohodile napisala je s. Jasminka Gašparović, promicateljica štovanja b. Marije Propetoga.

 

Osvrt na dan, 26. veljače 2017., kada je u Orebiću bio dan posvećen bl. Mariji Propetog napisao je don Marko Stanić, dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Pomoćnice kršćana Orebić.

 

Dojmove sudionika s osmog susreta stručnog usavršavanja odgojiteljica Dječjeg vrtića „Marija Petković“ koji se održao od 27. travnja do 5. svibnja u središnjoj kući Družbe Kćeri Milosrđa u Rimu prenijela je s. Patricija Jurić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Marija Petković“.

 

Uz brojne zanimljivosti i fotografije u glasilu možete pronaći i prigodne molitve.

 

Izdavač glasila je Družba kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, a posljednje izdanje možete pronaći u Blatu u kući matici Družbe kćeri milosrđa ili u svetištu bl. Marije Propetoga.