Dubrovačka Biskupija

Dojmovi s duhovne obnove za djecu na Korčuli

 

Biti s mladima uvijek je lijepo, a posebno kada s njima imate duhovnu obnovu. Puno pjesme, smijeha, razgovora bilo je u župi sv. Roka u Lumbardi, na otoku Korčuli od nedjelje, 25.lipnja, do srijede, 28. lipnja. S. Juliana Beretić, iz družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, koja djeluje u Blatu, u dogovoru sa župnikom iz župe sv. Roka iz Lumbarde don Vladom Markićem organizirala je duhovnu obnovu pod nazivom „Rasti u milosrđu poput bl. Marije Propetog Isusa Petković“. Na obnovi se okupilo 20 djece koja aktivno sudjeluju u dječjim zborovima i na vjeronauku.

 

Jutra su bila ispunjena molitvom Časoslova, čitanjem Evanđelja, razmatranjima o bl. Mariji Propetog Isusa Petković, razmišljanjima o svom pozivu i radom u grupama. Popodneva smo proveli u odmoru, međusobnom druženju, kupanju na obližnjoj plaži, a nakon krunice, mise i večere djeca su se igrala ispred crkve. Djevojčice su pokazale svoje talente u pjevanju, plesanju, crtanju, dok je jedini dečko koji je bio na ovoj obnovi pisao prekrasne molitve.

 

Zahvaljujući ženama koje su se brinule za hranu i druge potrebne stvari, ovaj susret bio nam je još ljepši. Jedno veliko hvala župljanima i župniku sv. Roka u Lumbardi!

 

Gledajući djecu u ovom zajedništvu, čovjek se poželi bar na tren vratiti u djetinjstvo, zaboraviti na svakodnevne brige, biti baš onakav kakvim ga je Bog stvorio, veseliti se, trčati, družiti se i maštati o budućnosti.  Neka nam ova duhovna obnova bude poticaj da ne zanemarimo potrebe djece i mladih, koji osjećaju i imaju Boga duboko u svom srcu. Moramo ih poticati da tu ljubav i vjeru njeguju i dalje u svom životu.

 

Lana Pecotić, kandidatica družbe Kćeri Milosrđa