Dubrovačka Biskupija

U Novoj Mokošici borave misionari iz Ruande i Njemačke

 

Don Danko Litrić, misionar salezijanac u Ruandi, nakon tri godine posjetio je domovinu i sudjelovao na godišnjem susretu misionara koji se ove godine održavao u Šibeniku.

 

Jedna od postaja njegovog obilaska salezijanskih župa nakon Šibenika, bila je i župa Svete Obitelji u Novoj Mokošici gdje je misionar Litrić, u suslavlju sa župnikom don Ivom Zečevićem, slavio mise prijepodne i navečer. Vjernicima je, uz ostalo, govorio o svom misionarskom djelovanju, a on već 36 godina djeluje u Ruandi. U ratnim stradanjima u Ruandi 1994. godine pobijeno je oko milijun ljudi, a i sam misionar je bio više puta u životnoj opasnosti. No unatoč tome ostao je s vjernicima u Ruandi brinući se posebice za najsiromašniju djecu i mlade od kojih je veliki broj bio ostao siročadi. Školovanje u Ruandi je sada za svu djecu obvezno.

 

Zahvalio je vjernicima za njihove molitve kao i za darove, kojima se sada financiraju gradnje crkava jer gradnje ostalih ustanova preuzimaju drugi donatori.

 

Župu Svete Obitelji posjetio je također i don Sebastijan Marković koji je u Runadi djelovao od 1984. godine, a od 2015. godine je na službi u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Njemačkoj.

 

A.T.

Foto: Župa Svete Obitelji Nova Mokošica