Ispiši ovu stranicu

Mise za domovinu u biskupiji

 

U subotu, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja slavile su se mise za domovinu diljem Dubrovačke biskupije. Posebice se na misama molilo za budućnost hrvatskog naroda ali i za sve one koji su svoj život dali za domovinu.

 

Tako je i u Blatu u župi Svih Svetih na ovaj Dan služeno večernje misno slavlje koje je predvodio don Željko Kovačević, dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Svih Svetih. U svečanoj ulaznoj procesiju, uz predvoditelja i ministrante, sudjelovali su u svojim odorama bratimi obiju blatskih bratovština: Svete Vincence pod zaštitom Srca Isusova i Svih svetih.

 

U propovijedi je dekan Kovačević napomenuo kako je ovaj Dan koji se slavi neizbrisivo upisan u hrvatsku nacionalnu povijest. Poručio je i kako nas Dan zahvalnosti ujedno podsjeća i na to da smo mnogo toga učinili, ali i kako nam je mnogo toga darovano odozgora. „Mi njegujemo svoj život, ali prije toga primili smo ga na dar. Tko je zahvalan, zna gdje je i tko je temelj njegova života“, kazao je propovjednik.

 

U jutarnjim satima u održana je komemoracija na mjesnom groblju gdje je molitvu za pokojne hrvatske branitelje predvodio dekan Kovačević. Predstavnici općine položili su vijenac i zapalili svijeću pored spomen križa.

 

N.S.
Foto: Župa Svih Svetih Blato

Galerija slika