Dubrovačka Biskupija

Mladi iz Austrije posjetili Dubrovnik i biskupiju

 

Skupina mladih iz austrijskog Graza sa svojim župnikom p. Andreasom Monscheinom posjetila je u četvrtak, 31. kolovoza Dubrovačku biskupiju gdje ih je, u odsutnosti dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, primio generalni vikar don Hrvoje Katušić.

 

Generalni vikar je pozdravio mlade Austrijance i upoznao ih sa Susretom hrvatske katoličke mladeži koji je 2014. godine bio održan u Dubrovniku i na kojem se bilo okupilo preko 30 tisuća mladih njihove dobi što su mogli vidjeti i na velikoj fotografiji na zidu. Pričao im je o Dubrovniku i njegovoj povijesti, te o mladima koji ovdje nastoje živjeti svoju vjeru. Istaknuo je važnost prepoznavanja darova koje Bog svakome od njih daje kao i toga da Bog želi da svatko od njih u životu bude sretan. Vjera nije tu kako bi oni morali izvršavati razne obveze i zakone nego je tu zbog njih,  da im pomogne otkriti put kako se u životu ostvariti i biti sretan.

 

Mladi Austrijanci su na svom putovanju obišli Sarajevo, Mostar, Neum, a nakon Dubrovnika nastavili prema Splitu te natrag Graz i svoje školske obveze.   

 

Angelina Tadić