Dubrovačka Biskupija

Povodom početka školske godine u Blatu blagoslovljeni prvašići, torbe i knijge

 

U župi Svih Svetih u Blatu na Korčuli u nedjelju, 10. rujna, pod školskom misom u župnoj crkvi uz početak nove školske godine blagoslovljene su školske torbe, knjige te ovogodišnji prvašići. Misu sa zazivom Duha Svetoga je predvodio i blagoslov podijelio dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Svih Svetih don Željko Kovačević.

 

Dekan Kovačević se u svojoj propovijedi osvrnuo na dio evanđelja gdje Isus kaže „Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima“, kazavši okupljenima kako je Isus sigurno u ovom  tren među njima, što dokazuje i puna crkva. Također je upitao prvašiće što im je u pravom tjednu bilo najljepše, a nakon kratkog razgovora s njima istaknuo je kako je bitno zajedništvo njihovog međusobnog druženja. Dječicu je zapitao i koliko se njih zna pravilno prekrižiti te tko ih je tome naučio, a roditelje podsjetio na obećanja koja su dali na dan kršenja svoje djece te istaknuo kako su upravo roditelji ti koji djeci trebaju biti prvi svjedoci vjere. Upitao je prvašiće i koja im je molitva najdraža, a na zamolbu župnika jedan od mališana izmolio je pred svima svoju najdražu molitvu Anđelu čuvaru. Nakon dječakove molitve dekan Kovačević istaknuo je kako je ovo bio primjer u kojem roditelji odgajaju dijete u vjeri od samog rođenja.

 

Euharistijsko slavlje animirao je dječji župni zbor "Stope" pod vodstvom s. Juliane Beretić, a djeca su prinijela i prigodne darove na misi.

 

Župa Svih Svetih Blato