Ispiši ovu stranicu

U Novoj Mokošici bračni par Prkačin proslavio zlatni pir

 

 

Lijepo kaže jedna misao i opravdava život: „Da bi čovjek ima uspomene mora nešto i određeno dobro i lijepo doživjeti!“ Među takve događaje zasigurno se ubrajaju proslave godišnjica i jubileja. U tom duhu slavlja bilo je ove nedjelje, 17. rujna u župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici, na misi kada su Ankica i Spasoje Prkačin, nakon pedeset godina zajedničkog bračnog života obnovili svoju bračnu ljubav. Misno slavlje predslavio je župnik don Ivo Zečević koji im je ujedno i čestitao jubilej ali i poklonio plaketu kao uspomenu na ovaj događaj. Pred cijelom zajednicom proslavili su svoj zlatni pir ili pedeset godina zajedničkog života u braku.

 

 

Plod bračne ljubavi i zajedničkog hoda su tri kćerke i za sada sedmero unučadi. Inače, supruga Anka i Spasoje uvijek su živjeli skromno, radišno ali i pošteno. Spasoje i sada zna uzeti alat za polje te donijeti svježeg voća i povrća, s godinama je „zaradio“ štap koji mu služi kao treća noga, i kako zna reći u šali „ova treća noga me uopće ne boli“. Djecu su školovali i uputili ih život, i unatoč svim poteškoćama uvijek nađu vremena za šalu i radost. Bračni par je imao veliku želju da se proslavi zlatni pir i da obnove svoju bračnu ljubav pa su složne kćerke sve organizirale, tako da su se „mladenci“ uživili u tu ulogu. 

 

 

Poslije misnog slavlja, čestitanja i fotografiranja s mnogobrojnom rodbinom  uslijedio je svečani ručak kao znak zajedništva i povezanosti. Na kraju su „mladenci“ izrazili zahvalu svima i poželjeli da svi bračni parovi dožive ovako lijepe trenutke slavlja pedeset godina zajedničko života u ljubavi.

 

Vlaho Buterin

Foto: Župa Svete Obitelji Nova Mokošica

Galerija slika