Dubrovačka Biskupija

Pobjednik turnira „Sv. Mihajlo 2017.“ je „Celtic bar Belfast“

 

Pobjednik ovogodišnjeg nogometnog turnira na male barice „Sv. Mihajlo 2017.“ je ekipa „Celtic bar Belfast“. Pobjednici su u napetom finalu koje je odigrano u nedjelju, 24. rujna, na terenu pored župne crkve sv. Mihajla na Lapadu, tek nakon kaznenih udaraca uspjeli svladati momčad „Konoba Dubrovnik“ rezultatom 2:1.

 

Istog dana odigrana je utakmica i za treće mjesto u kojoj je „Atalanta Bergamo“ pobijedila „Acunu“ ukupnim rezultatom 5:4, također nakon izvođenja penala.

 

Pehar za najboljeg igrača turnira podigao je Ivan Rezo („Celtic bar Belfast“), dok je pokal za „Fair play“ dobila momčad „Evo nas opet“. Trofej najboljeg strijelca podijelili su Mario Curić („Acuna“) i Pero Vuličević („Konoba Dubrovnik“). Nagrade su uručili don Robet Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla, Duje Rezo, predsjednik Udruge mladih sv. Mihajla, te Zoran Jović i Spaso Bilić.

 

Turnir je imao i humanitarni karakter te je tim povodom u Dubrovniku omogućeno besplatno petodnevno ljetovanje 43 djece slabijeg imovinskog stanja iz općine Ernestinovo u Slavoniji.

 

Nagradni fond turnira bio je 26 tisuća kuna, od čega je pobjedniku pripalo 15 tisuća kuna, drugoplasiranom sedam tisuća, trećeplasiranom tri tisuće, a četvrtoplasiranom tisuću kuna. Drugo izdanje turnira trajalo je 26 dana a nastupilo je 45 ekipa.

 

Za „Celtic bar Belfast“ igrali su: Željan Bagović, Ivan Rezo, Mario Džamonja, Marko Mostahinić, Ivica Konjuh, Dario Rončević, Saša Zvizdić i Denis Hasanović. Za „Konoba Dubrovnik“: Joško Vuličević, Pero Vuličević, Antonio Kokanović, Ante Daničić i Mislav Glavinić. Za „Atalanta Bergamo“: Ivan Gavrilica, Hrvoje Mamuzić, Ivan Kalauz, Marin Kovačić, Ivan Memunić, Hrvoje Bogdanović, Ivan LJubišić, Ivo Kriste i Frano Vlahušić. Te za „Acuna“: Matko Katičić, Maroje Brbora, Kruno Lujak, Mario Curić, Antonio Đuka Alemani, Ivan Cetinić, Mato Vodopić, Borna Tikvica, Antonio Svetac i Petar Rakiđija.

 

Između finalnog susreta i utakmice za treće mjesto odigrana je revijalna utakmica u kojoj su se susreli igrači ekipa „Dubrovnik racing“ i „Sv. Mihajlo team“.

 

Igralište s umjetnom travom za nogomet kao i polivalentno dječje igralište zajedno s prostorijama za klub mladih otvoreni su 21. kolovoza prošle godine, a turnir na male barice „Sveti Mihajlo 2017.“ organizirala je župa sv. Mihajla Lapad zajedno s Udrugom mladih sv. Mihajla.

 

Nikša Sentić