Ispiši ovu stranicu

Ministranti iz župe Svete Obitelji prvi dan jeseni proveli na Lokrumu

Pravi dan jeseni, subotu 23. rujna, skupina ministranata iz župe Svete Obitelji iz Nove Mokošice pod vodstvom župnika don Iva Zečevića proslavila je duhovno rekreativno na prekrasnom otoku Lokrumu. Inače, izlet je bio planiran za ranije ali zbog kiše je odgođen i ostvario se prošle subote.

 

Za ovaj program bili su pozvani svi ministranti, kao poslužitelja oltara inače ih ima 25, i mali župni dječji zbor koji je sve bolji i bolji te broji oko 30 djece uglavnom djevojčica. Župnik Zečević je obećao da će nagraditi obije skupine za sav trude kojega ulažu u animiranje svetih misa. Nažalost zbog loše komunikacije i jako puno obveza djece, mnogi su bili spriječeni te nisu mogli ići na Lokrum, tako dao je bilo samo deset ministranata.

 

Kada su ministranti došli na Lokrum okupili su se oko velikog hrastovo panja, župnik je predvodio molitvu, zazvao Božji blagoslov te objasnio smisao i poslanje službe ministranta koja je važna za ljepotu sudjelovanja na svetoj misi. Poslije su ministranti igrali različite igre, budući da je taj dan održan „dan igara“ ministranti su osvojili i zapažene rezultate. Sunčani dan doprinio je radosti i ljepoti igre u kojoj su djeca uživala. Nakon razigranog i umornog dana ministranti su se zajedno s voditeljem Zečevićem uputili svojim domovima. Kao znak pažnje župnik je počastio sladoledom ministrante, to čašćenje je bilo zanimljivo toliko da su turisti na Stradunu primijetili i fotografirali uz smijeh i pljeskanje. Župnik je obećao da će ove godine biti više izleta, susreta, putovanja, a ministranti su radosno odobravali da će rado ići na svaki susret.

 

Maroje Goga

Galerija slika