Dubrovačka Biskupija

Događanja u listopadu u župi sv. Mihajla Lapad

Župa sv. Mihajla u Lapadu, najveća župa po broju vjernika u Dubrovačkoj biskupiji, u novoj pastoralnoj godini za svoje vjernike, a i sve ostale koji žele sudjelovati, pokreće niz novih projekata i susreta.

 

„Biblijski sat – upoznajmo i živimo evanđelje kroz svakodnevni život“ program je koji će se održavati svakog ponedjeljka nakon večernje mise. Prvi susret bit će u ponedjeljak, 2. listopada.

 

Ovim programom želi se pomoći vjernicima u dubljem razumijevanju nedjeljne biblijske poruke, kroz teološku analizu biblijskog teksta i njegovog smještanja u odgovarajući kontekst vremena i okolnosti u kojima je nastao.

 

„Kateheze za odrasle“ održavat će se svake prve srijede u mjesecu, počevši od srijede, 4. listopada, u crkvi ili u dvorani ispod crkve. Sve odrasle osobe koje žele bolje upoznati nauk Crkve, saznati zašto i kako je Crkva kroz povijest došla do određenih naučavanja,  su dobrodošle.

 

U srijedu, 25. listopada, u 19.30 sati na druženje su pozvani prosvjetni djelatnici, odgojiteljice i odgojitelji. Kroz povremene susrete župa želi dati podršku odgojiteljima, nastavnicima i profesorima prepoznajući u njihovom lijepom, ali i odgovornom pozivu, koji uz prenošenje znanja i vještina novim generacijama uključuje i važnu dimenziju njihovog odgoja za poštivanje drugih osoba, savjesno vršenje svojih dužnosti i razvijanje odgovornosti prema radu.

 

„Susret u vjeri i molitvenoj meditaciji“ održavat će se svakog zadnjeg petka u mjesecu u 18 sati. Ovim susretima želi se osnažiti obitelji kako bi u njima vladali harmonični odnosi unatoč napetostima uzrokovanim brzim tempom života i brojnim obvezama. Susreti bi se sastojali od mise na kojoj bi sudionici molili za svoje molitvene nakane, a nakon toga nastavilo bi se druženje u opuštenoj atmosferi u prostorijama „Udruge mladih“. Susreti počinju u petak, 27. listopada.

 

Za sve one koji su se udaljili od Boga zbog raznih razloga i možda ne mogu pronaći put natrag, rezervirano je u župi sv. Mihajla subotnje jutro. „Doručkujući s Bogom“ je program koji počinje u subotu, 28. listopada u 7 sati, a otvoren je svima koji osjećaju besmisao postojanja, koji traže neki smisao, koji ne znaju kako dalje… Dođite bez predrasuda, nitko vas neće prisiljavati ni na što, doručkovat ćemo i razgovarati!

 

Od ostalih dosadašnjih brojnih ponuda u župi će i dalje jedne nedjelje u mjesecu u 16 sati biti misa za osobe s posebnim potrebama (8.10.), svakog 22. u mjesecu bit će zavjetni dan sv. Ivanu Pavlu II., održavat će se mjesečni susret za rastavljene i ponovno vjenčane (18.10. u 18.30), članice molitvenih zajednica i pokreta imat će svoje redovite pobožnosti, a organiziran je po grupama vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike.